Поділитись:

Сітки, підсаки, продаж риби: на Волині ловили рибалок-порушників (фото)

Середа, 15 січня 2020, 13:10
Сітки, підсаки, продаж риби: на Волині ловили рибалок-порушників (фото)

За тиждень на Волині державні інспектори рибоохорони викрили 20 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

У період з 6 по 13 січня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Зокрема, склали 11 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення  правил рибальства), три – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 16 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 16 кг риби та три од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 561 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

10 січня під час обстеження р. Стохід, поблизу с. Рудка-Червинська Камінь-Каширського району рибінспектори виявили безхазяйне майно. З водойми вилучили сім без господарських сіток, загальною довжиною 200 метрів. Складено відповідний акт.

Наступного дня під час рибоохоронної роботи на р. Стохід, неподалік с. Заріка Любешівського району виявили порушення правил рибальства. Двоє громадян знаходилися поблизу водойми з двома підсаками.

12 січня зафіксували аналогічне порушення на р. Турія поблизу с. Бузаки Камінь-Каширського району. Так, двоє громадян перебували на березі річки з двома сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

Сітки, підсаки, продаж риби: на Волині ловили рибалок-порушників (фото)

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів