Поділитись:

139 пожеж: рятувальники підсумували 2019 рік у Луцьку

Середа, 15 січня 2020, 08:55
139 пожеж: рятувальники підсумували 2019 рік у Луцьку

Начальник 1-го ДПРЗ У ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Василь Оліферчук розповів про роботу рятувальників у 2019 році. 

Про це інформує пресслужба управління. 

«У 2019 році на території Луцька виникло 139 пожеж, а у Луцькому районі – 145 пожеж, внаслідок яких знищено та пошкоджено 145 будівель та споруд. Основна кількість пожеж виникла у житловому секторі – 116. Внаслідок пожеж загинуло 7 осіб, травмовано внаслідок пожеж 7 людей та врятовано ще 6 мешканців обласного центру та Луцького району», – зазначив Василь Оліферчук.

Учасники наради обговорили всі напрямки діяльності підрозділу, розглянули загальний обсяг виконаних робіт за минулий рік.

Зокрема були окреслені заходи із запобігання надзвичайним подіям, закрема здійснення планових відпрацювань житлового сектору та проведення перевірок протипожежного стану обзакрема здійснення планових відпрацювань житлового сектору та проведення перевірок протипожежного стану об’єктів різного типу.

Представники органів місцевої влади зазначили, що тривалий час в обласному центрі не вирішене питання придбання техніки для виконання пожежно-рятувальних робіт на будинках підвищеної поверховості.

Як наголосив начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, заважаючи на швидку розбудову міста ця проблема набуває особливої гостроти.

Крім того Володимир Грушовінчук окреслив ще одне проблемне питання у протипожежному забезпеченні Луцького району.

«У районі діє всього дві місцеві пожежні команди. Зокрема у населених пунктах, що межують з Рівненською областю, такі формування відсутні. Віддаль значна, тому при виникненні пожеж у цих населених пунктах оперативне реагування могли б забезпечити саме підрозділи МПО або добровільні формування», – наголосив Володимир Грушовінчук та закликав посадовців до спільного пошуку розв’язання цієї проблеми. 

Наприкінці наради кращі працівники отримали грамоти та подяки Управління ДСНС України у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів