Поділитись:

"Пілоти загинули миттєво", – кадри з Ірану, де зібрали всі уламки літака МАУ (відео)

Понеділок, 13 січня 2020, 14:50

Доказом того, що український Boeing збила іранська ракета, стали десятки отворів на фюзеляжі та осколки ракети в пасажирських сидіннях. 

Про це кажуть фахівці, які працюють на місці трагедії, і яким вдалося зібрати вже значну частину залишків літака в одному місці, а зараз вони уважно вивчають ці уламки, йдеться в сюжеті ТСН, передає Цензор.НЕТ.

11 довгих рядів з уламками – це все, що залишилося від українського Boeing 737. Фактично без сну та відпочинку українські рятувальники три доби збирали металеві частини літака. Чи не найбільший шматок – це правий борт, де ще видніється напис "міжнародні авіалінії". Іранці вантажівкою підвозять рештки шасі та двигуна. Експерти одразу оглядають його лопаті: якби в ньому була пожежа, то вони мають бути в кіптяві. "Дивіться, незаймано чисті. Всі цілі",  – констатують вони.

 

Нарешті експерти добираються до носової частини літака – кабіни екіпажу, точніше того, що від неї залишилося. На верхній частині чітко видно вихідні обвуглені отвори. Фахівці швидко перевертають обшиття літака, шукають отвори й одразу ж розставляють мірні лінійки з цифрами – вочевидь, це вже прямі докази. Десятки отворів у нижній частині борту, краї яких увігнуті всередину. І нарешті самі осколки – вони застрягли в обшивці крісел.

Інша частина фахівців опитує свідків. Іранці навипередки розповідають про сильний вибух і вогонь, який падав із нічного неба. Українських експертів дивує, що на місці катастрофи вони не бачать мобільних телефонів – це при тому, що на борту було 167 пасажирів. "Де мобільні телефони, розбиті чи цілі? Де навігаційне обладнання?" – не розуміють вони. Остаточні висновки робитимуть згодом, але вже зараз експерти певні – ракета розірвалася біля кабіни пілотів. Вони загинули миттєво.

Нагадаємо, 8-го січня 2020 року, літак авіакомпанії МАУ при виконанні рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ зник з радарів через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана, на борту перебувало 15 українців. Серед загиблих була волинянка. 

Згодом Іран визнав, що випадково збив український літак МАУ. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна чекає від Ірану на розслідування, офіційні вибачення і компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 січня 2023
30 грудня 2020
27 червня 2020
17 лютого 2020
20 січня 2020
19 січня 2020
17 січня 2020
15 січня 2020
12 січня 2020
11 січня 2020