Поділитись:

Які волинські школи цьогоріч чекає перевірка

Понеділок, 13 січня 2020, 12:00
Які волинські школи цьогоріч чекає перевірка

Державна служба якості освіти затвердила план здійснення заходів державного нагляду на 2020 рік.

Документ містить перелік закладів загальної середньої освіти, у яких у 2020 році будуть проведені інституційні аудити. До переліку зарахували 101 заклад, що представляють різні регіони України. Також документом визначені дати початку та строки здійснення аудиту в кожній зі шкіл. У списку є і волинські школи, – інформує Освіта.ua. 

Перший аудит розпочнеться 21 січня. Проведення аудиту здійснюватимуть обласні управління Державної служби якості освіти. У Держслужбі якості освіти зазначають, що за два тижні до початку проведення аудиту школа отримає відповідне повідомлення. 

Отож, на Волині перевірятимуть: 

  • Володимир-Волинський ліцей "Центр освіти" – 30.03.
  • Загальноосвітня школа І-ІІ ступеня с.Уляники (Рожищенський район) – 2.11.
  • КЗ "Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука" – 23.11.
  • Загальноосвітня школа І-ІІ ступеня с. Гірка Полонка (Луцький район) – 5.10.
  • Загальноосвітян школа І ступеня с. Кульчин (Ківерцівський район) – 21.09.
  • Загальноосвітня школа І-ІІ ступеня с. Шкроби (Старовижівський район) – 16.03.

Довідково: 

Інституційний аудит – це  зовнішнє оцінювання діяльності школи, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів.  Аудит покликаний допомогти школам стати більш якісними і в подальшому сформувати та підтримувати  культуру якості освіти, що базується на прозорості, інноваційності та партнерстві учасників освітнього процесу.  Інституційний аудит – це цілком нова для України процедура оцінювання якості освітньої діяльності шкіл. Атестація, яку раніше проходили школи, була спрямована, здебільшого, на формалізований контроль та перевірку. Головна ж місія аудиту – допомогти школам підвищити якість їхньої діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти. Якщо атестація показувала школі, “що не так”, то інституційний аудит має показати, “як зробити краще”. При цьому у школи залишається поле для вибору власної стратегії розвитку і шляхів її реалізації.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024