Поділитись:

У Китаї зафіксували спалах нової вірусної пневмонії

Неділя, 12 січня 2020, 05:17
У Китаї зафіксували спалах нової вірусної пневмонії

У Китаї збільшилася кількість хворих на невідому форму пневмонії. Лабораторні дослідження показали, що причиною захворювання на вірусну пневмонію став новий вид коронавируса.

Про це 9 січня повідомило Центральне телебачення КНР, – повідомляє сайт "Известия".

У більшості випадків хворі скаржаться на лихоманку, у деяких ускладнене дихання. Рентгенографія грудної клітини показує, що в окремих випадках хвороба вражає легені.

«Експерти попередньо встановили, що причиною випадків захворювання на цю невідомої вірусною пневмонією став новий вид коронавируса», – йдеться у повідомленні.

Вчені вказали на необхідність подальших досліджень, щоб вивчити клінічні прояви захворювання.

31 грудня стало відомо, що в місті Ухань (провінція Хубей) почали реєструвати випадки захворювань на пневмонію невідомого походження

Станом на 5 січня у місті виявили 59 хворих, семеро перебувають у важкому стані. Під наглядом медиків ще 163 людини, які контактували з хворими. Примітно, що багато хворих працювали на місцевому ринку морепродуктів.

У Китаї раніше кілька разів фіксувалися спалахи атипової пневмонії. 

В інтернеті ширяться побоювання, що цей вірус може бути пов'язаний з Тяжким гострим респіраторним синдромом (ТГРС або Sars). У 2002–2003 ця потенційно смертельна хвороба, яка виникла у Китаї, забрала життя близько 700 людей у різних країнах, передає ВВС.

Нинішній спалах пневмонії в Ухані у соцмережах вже порівнюють ТГРС.Однак місцева поліція заявила, що вжила санкції щодо вісьмох людей, які "публікували чи поширювали брехливу інформацію без перевірки".

Тим часом медики перевіряють справжні причини появи вірусної пневмонії.

Комісія в Ухані вже повідомила, що їй вже вдалося викреслити кілька потенційних збудників нинішнього спалаху – зокрема, за словами китайських медиків, це точно не пташиний грип. Однак серед визначених інфекцій поки що немає ТГРС.

Комісія також стверджує, що хвороба не передається від людини до людини. У Всесвітній організації з охорони здоров'я також заявили, що стежать за спалахом і перебувають на зв'язку з китайською владою.

Філіппа Роксбі з BBC Health пригадує, що під час спалаху ТГРС 18 років тому Китай критикували за приховування його справжніх масштабів.

Тоді захворіло більше 8 тис. людей у 26 країнах, й 349 померло у Китаї, а ще у 299 – в Гонконгу.

Утім, китайська влада зробила висновки з тієї ситуації й з травня 2004 року у країні не було зафіксовано захворювань на ТГРС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
04 квітня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
22 січня 2024
21 січня 2024
09 січня 2024
23 грудня 2023