Поділитись:

У МАУ запевнили, що літак не змінював курс

Субота, 11 січня 2020, 16:32

В авіакомпанії МАУ заявляють, що літак рейсу PS 752, збитий 8 січня біля Тегерану, не відхилявся від курсу, яким рейс виконували впродовж тривалого часу.

Про розповіли на брифінгу президент МАУ Євгеній Дихне та віцепрезидент Ігор Сосновський, – пише Українська правда. 

"Зараз навіть у самій заяві Ірану є натяк на те, що наш екіпаж діяв самостійно і діяв якось не так, як міг", – зазначив Дихне. 

"Виходили з району аеродрому згідно з дозволом диспетчера. Після зльоту, попри те, що говорили іранці, вони вийшли на зв'язок. Абсолютно спокійним голосом доповіли зліт, отримали дозвіл на виконання польоту і діяли строго відповідно до дозволу диспетчера", – пояснив Сосновський. 

Він також продемонстрував слайди сайту Flightradar24, які показують траєкторії руху літаків різних авіакомпаній в аеропорту Тегерана 8 січня, коли був збитий український літак.

"Літак перебуває строго на лінії шляху", – прокоментував Сосновський. 

Також були продемонстровані графіки польотів літаків МАУ за маршрутом "Тегеран-Київ" у період з 2 листопада по 8 січня.

"Ніякого відхилення від будь-яких маршрутів, на яке хтось хоче натякнути, не було реально", – заявив він. 

Нагадаємо, 8 січня вранці розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Серед загиблих в результаті краху літака 11 громадян України, зокрема й бортпровідниця із Нововолинська

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.  В Україні та Ірані оголосили 9 січня днем жалоби.

Зранку 11 січня Іран зізнався, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів