Поділитись:

Іран зізнався, що випадково збив український літак

Субота, 11 січня 2020, 08:20

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

Про це пише Українська правда з посиланням на The New York Times 

У суботу вранці про це оголосили іранські військові.

Із їхніх слів, це трапилося помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. 

Як йдеться в заяві, літак "прийняв положення і висоту ворожої цілі", коли наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ, – УП). Саме в цих умовах "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл". 

"Сумний день. Попередні висновки внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

Нагадаємо, 8 січня вранці розбився пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Серед загиблих в результаті краху літака 11 громадян України, зокрема й бортпровідниця із Нововолинська

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.  В Україні та Ірані оголосили 9 січня днем жалоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів