Поділитись:

Зима – без снігу, Різдво – без колядки. «Совпадєніє»?

П'ятниця, 10 січня 2020, 07:40

За три дні Різдва – жодного колядника! Ні малого, ні дорослого, ні з зіркою, ні без зірки – ніякого. Куди всі поділися?

Вперше за багато років (за всі мої свідомі роки!) у двері ніхто не дзвонив, не грюкав і не прислухався – є хто вдома чи справді нема. У багатоквартирній 5-поверхівці в кожному під’їзді знайдуться охочі отримати «п’ятака» і навіть більше. Збереться компанія друзяк – і вперед «Нову радість…» співати чи про паляницю з маком розповідати. І сусідам добре, і колядники не ображені. І так з року в рік – ті самі люди в ту саму хату з тим самим репертуаром. І це вже не кажучи про немісцевих!

Проте не цього року.

Малявки з чупа-чупсами і бантиками подорослішали. Причому якось всі одночасно. Тепер замість колядок – навушники у вухах, намальовані маминою помадою губи та фоточки в інстаграмі. Які там колядки?! То вже не фен-шуй. А гроші можна просто в батьків попросити.

Сподівання на «зальотних» теж не виправдалися. І це й не дивно: які адекватні батьки відпустять дітей ходити по незнайомих квартирах?! ЗМІ щодня рясніють такими новинами, що починаєш боятися власної тіні – як не побили, то пограбували, то викрали, то зґвалтували…

А ще під’їзди з домофонами і кодовими замками…

Невже тепер Різдво буде без колядок? Принаймні, поки наступне покоління з пелюшок не виросте)

P.S. Довелося колядувати самій...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів