Поділитись:

Луцьк взяв участь в міжнародному економічному форумі

Середа, 22 червня 2016, 11:20

17 червня вже третій рік поспіль в Херсоні відбувся ІІІ Балтійсько-Чорноморський економічний форум.

Головна мета форуму – продемонструвати економічні та інвестиційні можливості, організувати співробітництво ділових кіл у виробництві товарів і послуг, створенні інноваційно-виробничих і логістичних кластерів.Участь у Форумі взяли представники 54 делегацій із 14 країн світу: Болгарії, Литви, Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі, Польщі, Німеччини, Румунії, Туреччини, Вірменії, Китаю, Великобританії, Австрії, Італії та США. Своєю чергою, Україна була представлена 9-ма містами: Київ, Луцьк, Миколаїв, Одеса, Львів, Житомир, Суми, Кіровоград, Ужгород, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Луцьк представляли депутат Луцької міської ради, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда та заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук.

Під час проведення форуму працювали секції: розвиток транспортно - логістичного комплексу, туризм та готельний бізнес, агропромисловий комплекс; енергозбереження і розвиток енергоринку. Головними темами зустрічей стали перспективні напрямки співробітництва з країнами Балтії у сферах транспорту, туризму, готельного бізнесу, енергозбереження та розвитку енергоринку, виробництва сільськогосподарської техніки та агропромислового комплексу.

Презентацією "Луцьк. Приємне відкриття!" Наталія Бунда запросила усіх учасників секції відвідати місто, розповіла про його культурно-туристичні принади та переваги, туристичні продукти, фестивалі тощо.

Сергій Омельчук поділився досвідом Луцька зі створення та функціонування ОСББ, впровадження заходів енергоефективності та енергозбереження міста.

Учасники форуму позитивно відгукувалися про Луцьк, та значна частина вже планує свій приїзд до міста влітку цього року, зокрема на арт-шоу "Ніч у Луцькому замку", "Бандерштат" тощо.

Учасники форуму переконані, що питання, які обговорювалися, стануть кроком на шляху до економічного зростання, ресурсом для створення конкурентних виробництв, фундаментом для підвищення рівня життя населення.

Одним із результатів форуму було підписання меморандуму про співпрацю між Херсонською міською радою та Луцькою міською радою щодо напрямку розвитку туризму, підвищення інвестиційної та туристичної привабливості міст.

Надрукувати
мітки:
коментарів