Поділитись:

Лучани просять перевірити законність будівництва на проспекті Відродження

Вівторок, 21 червня 2016, 18:42

Забудовник змінив цільове призначення із будівництва торгово-офісних приміщень із торговим павільйоном на будівництво багатоквартирного будинку.

Люди звернулися зі скаргою і проханням призупинити будівництво та вияснити законність будівництва поблизу їхніх будинків. Про це йшлося 21 червня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Депутат Луцькради Андрій Козюра зачитав скаргу від мешканців будинків 47, 53, 53-а, що на проспекті Відрождення будівництво багатоквартирного будинку на земельній ділянці між їхніми будинками не відповідає цільовому призначенню.

До того ж, ніхто з жителів не чув про громадські слухання стосовно цього будівництва. Відтак, жителі проспекту Відродження просять перевірити законність будівництва на земельний ділянці, зміну цільового призначення та провести відкрити громадське обговорення щодо будівництва.

"У 2015 році нас поставили до відома, що земля між будинками приватизована і там буде побудовано не торговий павільйон. Нам сказали, що міською радою було прийнято рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки. Лариса Соколовська (колишній перший заступник Луцького міського голови, - К.) говорила, що було публічне слухання, хоча нас туди ніхто не запросив", - сказала жителька одного із будинків, пані Бірук.

Жителі будинку стверджують, що спочатку забудовник викупив земельну ділянку на 10 соток, а потім, якимось чином, стало 17 соток.

Ще один мешканець одного із будинків, біля яких хочуть збудувати нову багатоповерхівку, Юрій Сокерський розповів, що коли люди стали розбиратися з цим будівництвом, то представник забудовника показав їм документи, в яких йшлося про таке цільове призначення, як будівництво та обслуговування торгово-офісного приміщення із житловими приміщеннями.

Нині люди чергують на земельній ділянці, де має будуватися будинок, і не дають там ставити будівельні вагончики.

Начальник управління архітектури та містобудування Леонід Герасимюк підтвердив, що в основному все що сказали мешканці відповідає дійсності. Ця ділянка буда продана десь у 2007-2008 роках. Нині вона перебуває у приватній власності і згідно генплану – це зона багатоквартиної забудови. Хоча продана ділянка була під будівництво офісного приміщення.

"Містобудівний розрахунок розробили із дотриманням чинного законодавства", - сказав Олег Герасимюк.

Натомість члени комісії вирішили, що доцільно буде із залученням спеціалістів із відповідних управлінь перевірити законність цього будівництва і зміну його цільового призначення.

Надрукувати
мітки:
коментарів