Зварити борщ стало дешевше
![Зварити борщ стало дешевше](/media/cache/44/8c/448c8f69efe1791878a425e909868590.webp)
Індекс борщу або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за 5 місяців 2016 року становила 82,45 гривень. Це на 4 гривні 04 копійки, або 4,7% менше, ніж у грудні минулого року.
Про це повідомляє консалтингова компанія Hay Group, – пише "Новое время".
За період з січня до травня цього року включно найбільше подорожчали: часник (+0.19 грн), буряки (+1,64 грн), томатна паста (+0.90 грн). У той же час подешевшали: свинина (4 грн), цибуля (-1,12 грн), петрушка (-4,20 грн).
Індекс борщу був запропонований в Україні у 2012 році за аналогією з всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, український не стандартизований.
Компанія Hay Group орієнтувалася на продуктовий набір, необхідний для приготування 4 літрів борщу.
![](/static/konkurent/img/icons/c_facebook.png)
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.