Поділитись:

У Луцьку вшанували пам’ять полеглих бійців (фото)

П'ятниця, 03 січня 2020, 11:28

На Театральному майдані Луцька біля стели «Загинули за єдність України» волиняни вшанували пам'ять загиблих українських військовсолужбовців під час російсько-української війни.

Акція пам’яті відбулася 2 січня, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Як зазначила начальниця управління культури, з питань релігії та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара, така акція проходить уже вшосте. 

"З ініцативою проводити акцію щомісяця до облдержадміністрації звернулися представники ветеранських громадських організацій та Інститут національної пам’яті України", – розповіла посадовиця. 

Відтак, на головній площі Луцька зібралися представники влади, громадськості та духовенство, аби покласти квіти та згадати поіменно тих, хто, на жаль, загинув упродовж минулого місяця.

Для Волині грудень став одним із найтрагічніших місяців російсько-української війни. Волинь втратила Сергія Сироту та Андрія Войтовича, які загинули 9 грудня минулого року. Священослужителі-військові капелани відправили панахиду за вояками, які загинули в боях за незалежність України. Присутні військовослужбовці поклали квіти до стели пам’яті.

До учасників акції звернувся військовий капелан Михайло Бучак. 

"У ці різдвяні дні ми з особливим жалем згадуємо загиблих Героїв. Вони сідають за святкові столи у небесному царстві, де Бог зібрав найкращих воїнів, які віддали своє життя за Україну і український народ, – зазначив отець Михайло. – Я впевнений, що в майбутньому їхніми іменами будуть названі вулиці та сквери, майдани та школи. Щоб кожен українець знав, що за мир наших дітей заплачено ціною кожного загиблого Героя Української держави. Віримо, що перемога буде за Україною. Бо з Україною Бог та Небесні Легіони"

На завершення присутні виконали Гімн України на знак єдності та непереможності рідної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів