Поділитись:

Волинські лісівники нарахували 118 незаконно зрубаних ялинок

Четвер, 02 січня 2020, 17:14
Волинські лісівники нарахували 118 незаконно зрубаних ялинок

Упродовж усіх святкових вихідних працівники державної лісової охорони лісогосподарських підприємств області спільно з групами оперативного реагування несли посилене патрулювання ввірених лісових масивів.

Очевидно, що в новорічно-рідзвяний період найбільше роботу було зосереджено на охороні від незаконної порубки хвойних насаджень, – повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства. 

Постійна присутність представників державної лісової охорони, посилена роботою мобільних рейдових бригад, оснащених сучасними технічними засобами, нерідко спрацьовує як стримуючий фактор для несвідомих громадян.

Незважаючи на всі ці заходи, також численні повідомлення про суттєві штрафи та невисоку ціну новорічного деревця, окремі мешканці області ще досі вдаються до незаконних способів їх добування.

Зокрема, лише протягом цих вихідних було складено 15 протоколів, що стосуються незаконної порубки молодих хвойних насаджень (загалом у передсвятковий період було виявлено 118 незаконно зрубаних новорічних ялинок).

Крім того, працівниками державної лісової охорони та єгерських служб протягом вихідних було зафіксовано 6 випадків незаконного полювання.

Попереду – рідзвяні вихідні. Відтак лісівники просять волинян бути свідомими і не вдаватися до незаконних кроків. Якщо ж запідозрили виникнення подібної ситуації, телефонувати за номером цілодобової лінії: (0332) 72 00 54.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів