Поділитись:

Набором контрактників на Волині займатимуться рекрутингові центри

Вівторок, 21 червня 2016, 12:06
Набором контрактників на Волині займатимуться рекрутингові центри

Найближчим часом у містах на Волині створять рекрутингові центри чи пункти для інформування населення про контрактну службу.

Про це стало відомо під час засідання ради оборони Волинської області.

Традиційно головна тема для обговорення – укомплектування українського війська контрактниками та строковиками. Щоправда, цього разу градус емоцій був доволі високим, позаяк Волинь за рівнем виконання стратегічного державного завдання – не в лідерах, – повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак ретельно аналізували роботу виконавчої влади, місцевого самоврядування та, звісно, військкоматів, аби чітко розуміти, котрий із аспектів слід посилювати.

Віднині волиняни, виконуючи завдання держави в царині зміцнення обороноздатності, працюватимуть в посиленому режимі. Аби організувати роботу, голова ради оборони області дав низку вказівок.

Окрім того, голова ОДА Володимир Гунчик окреслив і ряд завдань. Тож найперше військові комісари на підставі інформації з Міністерства оборони України, Генерального штабу та Адміністрації Президента мають узгодити планові показники, доведені до виконання.

"Як голова адміністрації не можу цього казати, а як керівник ради оборони – так: міські голови практично не долучаються до роботи. Тому прошу надати письмові пояснення, чому державні завдання не виконано?" – зазначив він.

Окрім того, в найкоротші строки й саме в містах облаштують рекрутингові центри чи пункти, аби якомога ширше інформувати населення про необхідність боронити власну державу професійною армією, соціальні гарантії для котрої доволі високі.

Також запропоновано активізувати співпрацю з центрами зайнятості, позаяк військова служба – також робота. Три чому – високооплачувана. У всіх соцзакладах теж працюватимуть в контексті інформування й розташують міні-пункти з рекрутингу.

Користуючись присутністю військового прокурора на засіданні ради оборони, Гунчик звернувся і до нього. Традиційно просив максимально прискорити розгляд справ щодо так званих військових "бігунів" й без затягування закривати провадження, якщо не підтверджуються факти скоєння тяжких військових злочинів.

"Рішення про оголошення чи неоголошення сьомої хвилі мобілізації залежить від того, наскільки ефективно виконаємо завдання щодо зміцнення армії військовослужбовцями контрактної форми в червні та липні, – підсумував голова облдержадміністрації", – резюмував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів