Поділитись:

У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)

Четвер, 02 січня 2020, 14:32
У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)

У Старому місті, біля будинку на Данила Галицького, 22, намагалися прокласти каналізацію без археологічного нагляду. Попри це, у заздалегідь отриманому ордері з погодженнями було вказано, що роботи мусять проводитися з дотриманням законодавства. Під час робіт знайшли старовинну цеглу XVI-XVIII століть. 

Про це 2 січня на своїй сторінці у фейсбук повідомив очільник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)У старій частині Луцька прокладали каналізацію і знайшли старовинну цеглу (фото)

"Викопали яму 0,5х4 метри, у ній – цікавий шар з цеглою та керамікою XVI-XVIII століть. Наразі роботи зупинені, складений акт, представник заповідника пояснив виконавцю робіт вимоги законодавства. Відділ охорони ОДА про ситуацію поінформований (так передбачає законодавство). Прохання до всіх: давайте більше поважати археологічні шари та закони! Це допоможе встановити трохи більше порядку, а знання історії допоможе розуміти логіку нашого життя. Це МАЄ ЗНАЧЕННЯ", – написав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів