Поділитись:

Фоменко підтвердив свою відставку

Вівторок, 21 червня 2016, 10:42

Поєдинок групового етапу Євро-2016 проти Польщі стане останнім для головного тренера збірної України Михайла Фоменка біля керма синьо-жовтих.

Про це сам Фоменко сказав в ефірі програми Великий футбол, – повідомляє football.ua.

Фоменко особисто підтвердив свій відхід з посади наставника збірної України після поєдинку проти поляків, який відбудеться сьогодні в Марселі.

Нагадаємо: він був призначений на посаду головного тренера синьо-жовтих наприкінці 2012 року, який залишався вакантним після відходу з команди Олега Блохіна.

За час роботи з національною збірною Фоменко зупинився за один крок від кваліфікації у фінальну частину ЧС-2014: за сумою двох матчів українці поступилися збірній Франції (2:3).

Під його керівництвом наприкінці 2015 року "синьо-жовті" вперше у своїй історії подолали етап стикових матчів, перемігши за сумою двох зустрічей Словенію (3:1) і вийшли у фінальний турнір Євро-2016.

Однак виступ на поточному континентальному виявився провальним: збірна України виявилася першою командою, яка офіційно втратила всі шанси на вихід у плей-оф.

Більше того, українці довели свою серію матчів на чемпіонаті Європи з пропущеними голами до п'яти, що є абсолютним рекордом за всю історію проведення єврофоруму.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що 67-річний фахівець вже попрощався з гравцями національної команди, а головним претендентом на посаду, що звільнилася, є його нинішній помічник Андрій Шевченко.

Надрукувати
мітки:
коментарів