Поділитись:

Скільки українців живуть і працюють за кордоном

Понеділок, 20 червня 2016, 16:37

Міністерство закордонних справ порахувало кількість наших громадян поза межами країни.

Зі слів директора консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга, статистика говорить про те, що за кордоном легально перебуває приблизно 5 мільйонів громадян України, – пише газета "Експрес".

Найбільша кількість – 3 млн осіб живуть у Росії. Це пояснюється тим, що в 1991 році, коли Україна здобула незалежність, багато людей опинилися там та вирішили не повертатися на батьківщину. 350 тисяч – у США, 340 тисяч – у Казахстані, 260 тисяч – у Німеччині, в Італії – 220 тисяч. Багато наших громадян є в Іспанії, Португалії, Чехії, Польщі.

За даними Держстату, тих, хто виїжджав за кордон задля заробітків, у 2010 – 2012 роках було 1,2 млн. За даними Міжнародної організації праці, за останній рік на роботу легально їздили більше як 700 тисяч українців.

"Але не можна стверджувати, що наші громадяни почали менше виїжджати. Ні, просто при підрахунках часто використовується інша методологія", – зазначив Андрій Сибіга.

МЗС вважає, що кількість тих, хто хоче виїхати назавше, збільшуватиметься.

"Якщо буде погіршуватися економічна ситуація в країні, то ймовірність того, що люди виїжджатимуть, зростатиме. Бо заробітні плати за кордоном набагато вищі, аніж у нас", – запевнив експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів