Поділитись:

Виборчий кодекс, бурштин: Зеленський підписав низку законів

Неділя, 29 грудня 2019, 06:42
Виборчий кодекс, бурштин: Зеленський підписав низку законів

28 грудня Президент Володимир Зеленський підписав Виборчий кодекс України та низку законів.

Про це повідомляє пресслужба глави держави. 

Ухвалення Кодексу забезпечить цілісне уніфіковане законодавче регулювання підготовки та проведення виборів в Україні, що сприятиме більш повній реалізації виборчих прав громадян, стабільності виборчого законодавства, дотриманню основних засад демократичних виборів, подальшому утвердженню демократії в Україні.

Глава держави підписав закони:

  • Закон, що регулює питання трансплантації анатомічних матеріалів людині.
  • Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України".
  • Закон щодо продовження заходів, пов'язаних із відновленням діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".
  • Закон про внесення змін до Митного кодексу України.
  • Закон щодо розширення можливостей самопредставництва органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення в суді.
  • Закон щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг.
  • Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців Військово-морських сил та Повітряних сил Збройних сил України на отримання статусу учасника бойових дій.
  • Закон про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку із вдосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та щодо вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу.
  • Закон щодо покращення адміністрування акцизного податку.
  • Закон про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів (EURIMAGES).
  • Закон про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Також Володимир Зеленський підписав Закон про врегулювання питання видобутку бурштину № 402-IX, який Верховна Рада підтримала 19 грудня 2019 року. 

Закон регульовує відносини щодо користуванням надрами з метою видобування бурштин.

Документ передбачає сувору відповідальність за порушення вимог рекультивації землі і обов'язокову компенсацію понесених втрат; вводиться єдиний дозвіл на розвідку з правом видобутку на 5 років на ділянки до 10 га з визначенням початкової вартості продажу на аукціоні; забирається ряд дублюючих і архаїчних погоджень (зокрема, гірничий відвід і дозвіл на зняття родючого шару).

Ще законом встановлюється кримінальна відповідальність за незаконний видобуток, збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку корисних копалин, законність походження яких не підтверджується відповідними документами, і за ухилення від рекультивації земель.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів