Поділитись:

Незаконні заправки на Волині мають зникнути до 1 січня, інакше – кримінал

Неділя, 29 грудня 2019, 09:12
Незаконні заправки на Волині мають зникнути до 1 січня, інакше – кримінал

Незаконні автозаправні станції на Волині мають самостійно припинити діяльність до 1 січня 2020 року. Інакше з 2 січня 2020 року по усіх виявлених
об'єктах нелегальної торгівлі нафтопродуктами будуть розпочаті кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

За даними начальника головного управління ДФС у Волинській області Світлани Савчук, у 2019 році припинено діяльність 24-ох нелегальних АЗС, демонтовано – 2, з незаконного обігу вилучено 324,5 тонн пального сумнівної якості на суму 9,4 мільйона гривень. В рамках адміністративних проваджень припинено діяльність 14-ти АЗС, в рамках кримінальних – ліквідовано 10 підпільних АЗС.

Представник прокуратури звернув увагу на те, що досі офіційно не виявлено постачальників сумнівних нафтопродуктів, які реалізовуються нелегально. Припинити незаконну торгівлю пальним можливо, перекривши джерела надходження фальсифікату. Разом з тим, варто звернути увагу на дозволи щодо
розміщення таких об’єктів, які представники тіньового ринку нафтопродуктів отримують у місцевих органів влади.

Начальник головного управління національної поліції у Волинській області Петро Шпига вважає, що представники райдержадміністрацій та місцевих рад повинні донести інформацію до власників нелегальних АЗС про відповідальність за ведення нелегального бізнесу та мотивувати їх самостійно припинити діяльність. 

«Лише діючи спільно нам вдасться викорінити нелегальний обіг пального на Волині. Тому я сподіваюся на конструктивну співпрацю усіх підрозділів. До 1 січня потрібно попередити про добровільне припинення діяльності нелегальних АЗС, після свят створимо мобільні і об’їдемо область, аби виявити усіх порушників та притягнути їх до кримінальної відповідальності», – резюмував голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко.

Нагадаємо: вчора, 28 грудня, в області припинили діяльність 8 незаконних АЗС у Луцьку, Ківерцях, Любомлі, Ковелі, Камені-Каширському, Устилузі та в Луцькому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів