Поділитись:

Буде дешевше: лучанам перерахують грудневі платіжки за тепло і гарячу воду

Субота, 28 грудня 2019, 13:25
Буде дешевше: лучанам перерахують грудневі платіжки за тепло і гарячу воду

Лучанам перерахують вартість спожитої у грудні теплової енергії та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомляється на сайті ДКП «Луцьктепло».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», споживачам ДКП «Луцьктепло» у грудні 2019 року нарахування за спожиту теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання буде здійснено за чинними тарифами із застосуванням коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу.

Так, ціна природного газу у грудні становить 4276,7 грн/тис.куб.м без ПДВ, а у тарифі на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання врахована ціна газу 6235,51 грн/тис.куб.м. без ПДВ.

Коефіцієнти перерахунку в розрізі категорій споживачів та видів тарифів за грудень 2019 року наведено в таблиці:

Буде дешевше: лучанам перерахують грудневі платіжки за тепло і гарячу воду

Відповідно до вимогтзгаданої постанови, перерахунок можливо здійснити лише з врахуванням зниження ціни природного газу, проте без врахування росту вартостей послуг з транспортування та його розподілу, росту ціни електроенергії (з урахуванням вартості послуг з постачання, тарифів на послуги з передачі та розподілу електроенергії), екологічного податку, росту тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення. За оперативними даними підприємства, збиток від невідповідності фактичних цін та врахованих у чинних тарифах з грудня 2019 року до квітня 2020 року складе більше 11 млн грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів