Поділитись:

В Україні відновлять обов’язковий техогляд автомобілів

Субота, 28 грудня 2019, 21:04
В Україні відновлять обов’язковий техогляд автомобілів

З 2020 року в Україні хочуть відновити технічний огляд автомобільного транспорту, який був скасований у 2011 році.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій, – повідомляє Сегодня.

"У директиві і в угоді про асоціацію з ЄС є це положення серед обов'язкових. Сподіваюся, що наступного року законопроєкт буде ухвалений. Можливо, там буде поступове введення – починаючи з переобладнаних машин, тих, які вперше ввозять, що були у вжитку, ввезених з-за кордону автомобілі, перевірка раз на два роки ... Треба це поступово впроваджувати, щоб підготувати середовище", – заявив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури звернув увагу на те, що зараз в Україні є тільки 500 об'єктів, які здійснюють технічний огляд, тоді як у Польщі, наприклад, 1,5-2 тисячі.

Владислав Криклій вважає, що в теперішніх умовах вдасться уникнути підґрунтя для хабарів, щоб не повторювалися схеми, коли техогляд проводився під контролем ДАІ.

Зараз, на думку Владислава Криклія, з корупцією в цій сфері дозволить боротися відеофіксація процедур техогляду.

Владислав Криклій підкреслив, що техогляд автомобілів – це питання не тільки безпеки руху, а й захисту екології.

"Я вже не кажу про проблематику екологічну, у нас про це не дуже піклуються, тоді як в Європі ставлять це одним із пріоритетів", – заявив міністр інфраструктури України.

Нагадаємо: регулярні техогляди особистих транспортних засобів скасували ще в серпні 2011 року, проте тепер збираються повернути. Зараз ТО зобов'язані проходити вантажівки, таксі, автобуси і транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів