Поділитись:

Розповіли, що буде з цінами на пальне

Понеділок, 20 червня 2016, 11:26
Розповіли, що буде з цінами на пальне

На "бензиновому" ринку гарна новина: ціни на пальне найближчим часом не зростатимуть.

Якщо проаналізувати минулий тиждень, то можна помітити, що нафта дещо "відкотилася" в ціні - до позначки у 47 доларів за барель. Про це розповів Олександр Сіренко, експерт ринку нафти і нафтопродуктів, – повідомяє телеканал "24".

"Ситуація на нафтовому ринку нині більш-менш стабільна. Щодо роздрібної торгівлі, як індикатора цього ринку, ціни уже тиждень-півтора стоять на місці. Були коливання по різних регіональних операторах. Але зараз стан стабілізувався. Максимальна ціна на 95-ий бензин - 24 гривні. Дизпаливо – 21 гривня", – зазначив він.

Оператори підвищували ціни на пальне наприкінці травня – на початку червня, боячись росту цін на нафту. У травні, за словами Сіренка, непомітно для пересічних громадян ціна на нафту справді піднялася – з 40-43 доларів за барель підстрибнула майже до 50 доларів.

"Зараз нафта дешевшає. Якщо почитати іноземних аналітиків, вони кажуть, що нафта знизиться в ціні до 40-45 доларів за барель. Якщо це відбудеться, то ми маємо право очікувати зниження цін на пальне", – коментує Сіренко.

"Роздріб, до речі не так швидко реагує на коливання котирувань в Європі. Основним індикатором, є оптові ціни на пальне. Вони змінюються кожен день. А роздріб на ціни на світовому ринку реагує, коли уже наступає критична межа", – зазначає Сіренко.

За словами експерта, нафтовий ринок – делікатна справа. Тому коли саме "впаде" ціна на бензин, експерт прогнозувати не береться. Однак, запевняє, причин для зростання цін на пальне, наразі немає.

Надрукувати
мітки:
коментарів