Поділитись:

Святкую Різдво 25 грудня вже не один рік, – митрополит Михаїл

Четвер, 26 грудня 2019, 09:05
Святкую Різдво 25 грудня вже не один рік, – митрополит Михаїл

Цьогоріч у луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі вперше провели різдвяне богослужіння 25 грудня.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповідає, що вирішив на користь богослужіння 25 грудня, бо є звернення і бо святкування Різдва "є логічним". Однак проведе його ще раз – традиційно у січні – для вірян з іншою позицією, – інформує ВВС Україна. 

"Ми не скасовуємо нічого, ми просто розширюємо час святкування Різдва Христового... Тому ті люди, які побажають прийти 7-го, прийдуть 7-го, ті, які - 25, прийдуть 25-го. Ми і перших, і других не позбавимо можливості порадіти Дню народження Ісуса Христа... З любов'ю чекаю всіх!" – розповідає він.

Про себе він каже, що не один рік святкує Різдво Христове 25 грудня, але тільки у вузькому колі. На запитання, чому не заявляв про свою позицію раніше, відповідає:

"Не говорили голосно, тому що патріарх (патріарх УПЦ КП Філарет, який правив до жовтня 2018 року, – ред.) цього не любив... У них так було затверджено. А сьогодні, коли нова церква, то, відповідно, можуть бути і зовсім інші нові традиції, і вже ми стаємо ближче до європейських церков", – каже митрополит.

"В попередні роки я точно так само святкував, тільки про це голосно не казав, бо це була інша влада, інша церква, були інші традиції. Ну а тепер настав день декомунізації церковних традицій неправильних", – додає він.

Владика Михаїл демонструє докази на підтвердження того, що Різдво напередодні Нового року є істинним, – дві богослужбові книги 1982 року (видавництва Московської патріархії) і 2002 року (видану УПЦ Київського патріархату).

Каже, що ці видання для священників – як правила дорожнього руху для водіїв. Він показує сторінку, де вказана дата Різдва – 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів