Поділитись:

Лучан частують равликами, сирами та медом (фото)

Субота, 21 грудня 2019, 15:45

У місті Луцьку триває ярмарок «Волинь запрошує та пригощає», де всі охочі можуть купити натуральні смаколики.

Він триває 21 грудня у Палаці учнівської молоді (вул. Шопена, 18) з 12:00 до 19:00. 

Лучанам пропонують купити різноманітні сири – «Бринза», «Качота», «Халумі», «Сулугуні», «Чедер» та інші. На прилавках представлені також ковбаси та м'ясо. Також лучани можуть вибрати із чималої кількості різноманітні вироби бджільництва – мед, медівки, прополіс, маточне молочко.

Чималу аудиторію біля себе зібрав стіл, на якому представлені равлики та продукція із равликової ферми.

«Подібні проєкти вже відбуваються третій рік поспіль. Реалізовує громадська організація «Фонд місцевого розвитку» із нашим польським партнером «Фундація Європейська академія самоврядування».  Ці проєкти підтримуються Міністерством закордонних справ Польщі. Їх суть полягає у допомозі агросектору Волині саме через навчання і перейняття досвіду з українських і польських підприємств», – розповіла «Конкуренту» керівник проєкту Ельвіра Яцута.  

З її слів, вже відбулися поїздки в Польщу, по Україні також організовували тренінги.

«Перший рік працювали з тими, хто працює у сфері садівництва і ягідництва, другий рік – у сфері сироваріння, а цього року в нас вектор трохи змінився. Ми почали працювати над агротуристичним сектором, адже зрозуміли, що є частина виробників, які готові приймати у себе на фермах, господарствах і підприємствах туристів не лише з України, а й з інших країн. Наші громади також готові», – запевнила керівник проєкту.

Вона також додала, що останній рік працювали над тим, аби розробити туристичний маршрут і активну участь взяли Голобська, Цуманська і Торчинська ОТГ. Тож вже наступного року будуть запускати рух на ці маршрути.

«А ярмарок це одна з ключових частин всіх трьох проєктів, коли ми збираємо усіх учасників, які мають свою продукцію, щоб показати лучанам, як воно працює. Ярмарки вже другий рік поспіль мають дуже гарні відгуки і реакцію людей. Ми бачимо, що у нас є не лише конкурентоспроможний продукт, а й споживач, який буде його купувати»,– розповіла Ельвіра Яцута.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів