"Шерифи" з тергромад Волині пройшли спецпідготовку (фото)

Субота, 21 грудня 2019, 18:45

Сьогодні 30 волинських поліцейських, які пройшли конкурсний відбір у рамках пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади», завершили навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ та отримали свідоцтва про закінчення курсу спеціалізації.

В урочистості з цієї нагоди взяли участь начальник Головного управління Національної поліції Волині Петро Шпига та начальник управління превентивної діяльності поліції області Володимир Солоненко, – повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Понад два місяці офіцери громад вивчали спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами.

«Поліцейські нестимуть службу в об’єднаних територіальних громадах області. Таке нововведення знайшло позитивні відгуки й підтримку в громадах, люди його схвалюють. Поліцейські офіцери забезпечуватимуть правопорядок на території громади, вони будуть забезпечені необхідними умовами та засобами для роботи. Такий проект є яскравим прикладом розуміння поліцією та громадами спільної відповідальності за безпеку громадян і правопорядок», –   зазначив Петро Шпига.

Відбір проводили в три етапи. Він передбачав профільне тестування, індивідуальні співбесіди та дослідження на поліграфі. У конкурсі на службу в об’єднаних територіальних громадах взяло участь 90 претендентів.

Нагадаємо: 14 серпня, в Луцьку заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич презентував проєкт «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 37 об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю з поліцією. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: