Поділитись:

Використання штучного інтелекту хакерами назвали головною загрозою 2020 року

Субота, 21 грудня 2019, 00:30

Фахівці компанії IntSights склали список головних загроз кібербезпеки, які можуть проявити себе в 2020 році. Головна з них – використання штучного інтелекту для хакерських атак і злому баз даних, повідомляє DT.UA з посиланням на CNBC.

Розробка та використання "зловмисного" штучного інтелекту стає все більш поширеним явищем і хакери отримують доступ до все більшої кількості інформації. "Ми побачимо використання інструментів штучного інтелекту для цільових і автоматичних атак", – заявив директор компанії Ітай Маор.

Раніше хакерські атаки на бази даних були не дуже поширеним явищем, через те, що вони вимагали від зловмисників використання великої кількості ресурсів. За допомогою штучного інтелекту вони зможуть запрограмувати нейромережу повторювати атаку знову і знову, поки вона не досягне результату. Більш того, штучний інтелект зможе самонавчатися в процесі атак і ставати все більш досконалим.

Ще однією загрозою 2020 року Маор називає зростання числа діпфейків і подальше поширення дезінформації. Особливо актуально це на тлі майбутніх виборів в США.

Діпфейки – це зображення та відео, які створюються штучним інтелектом і здаються справжніми. Експерти вважають, що ця технологія буде використовуватися для внесення плутанини і поширення дезінформації. І відрізнити правду від брехні буде все важче.

Фахівці компанії Forcepoint вважають, що кіберзлочинці можуть використовувати діпфейки для створення компрометуючих фото і відео, а потім за їхньою допомогою шантажувати людей для отримання бажаного.

До інших загроз 2020 року фахівці віднесли:

  • Атаки на системи підтримки та дрібні організації – це буде відбуватися через те, що великі організації посилюють заходи безпеки, тому хакери будуть атакувати дрібні компанії, з якими ті співпрацюють.
  • Мережі 5G зроблять крадіжку даних більш легкою – зловмисники зможуть передавати великі обсяги даних з більш високою швидкістю.
  • Збільшиться кількість атак на важливі об'єкти інфраструктури
  • У міжнародній політиці будуть використовувати кібершпигунство і хакерські атаки на держави.

Раніше штучний інтелект взяв участь у дебатах, метою яких було обговорення переваг та недоліків розробки штучного інтелекту. Під час дискусії він зазначив, що "ШІ може завдати чимало шкоди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів