Поділитись:

Верховна Рада підтримала створення реєстру педофілів

Четвер, 19 грудня 2019, 21:06
Верховна Рада підтримала створення реєстру педофілів

У четвер, 19 грудня, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт, який запроваджує реєстр педофілів, що буде відкритий лише для правоохоронців.

За цей законопроєкт проголосували 325 народних депутатів, про це йдеться на сайті парламенту. 

Закон запроваджує Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх. Доступ до реєстру отримають лише слідчі та інші уповноважені особи Нацполіції та Держбюро розслідувань.

Втім, право на отримання інформації з реєстру також матимуть керівники закладів освіти, охорони здоровʼя чи інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми, надають їм медичні, навчальні та соціальні послуги при найманні людини на роботу. Також доступ до реєстру матимуть керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Люди, яких внесуть до реєстру, будуть зобовʼязані повідомляти поліцію про зміну місця проживання та роботи.

Також закон передбачає посилення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди – вводиться покарання у вигляді 10–15 років вʼязниці.

Нагадаємо: під час позачергового засідання Верховної Ради України 11 липня Рада ухвалила закон про хімічну кастрацію педофілів. Втім, 4 вересня президент Володимир Зеленський  ветував законопроєкт про хімічну кастрацію та відкритий реєстр педофілів і повернув парламенту зі своїми пропозиціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024