Поділитись:

Стрілянина на Набережній у Луцьку: хто винен і чи покараний

Четвер, 19 грудня 2019, 14:00
Стрілянина на Набережній у Луцьку: хто винен і чи покараний

Стрілянина, що сталася на Набережній у Луцьку в листопаді 2019 року, – кримінальні розбірки. 

Про це розповів керівник поліції Волині Петро Шпига, – йдеться на сайті ГУ НП у Волинській області. 

"Судячи з категорії учасників тієї зустрічі, це могли бути якісь кримінальні розбірки. Бо що одна, що друга сторона мають певний стосунок до кримінального світу… У межах кримінального провадження це також доведено. Справа направлена до суду, вона розслідувалася за трьома статтями Кримінального кодексу України: п. 12 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст. 15, п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 4 ст. 296 ( хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї ). Двох учасників події вже засуджено за зумисне приховування особливо важкого злочину – ст. 396 Кримінального кодексу України. Сім осіб було затримано та заарештовано. По 5 особах обвинувальні акти за скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, перебувають на розгляді в суді, четверо осіб перебувають у розшуку. Але маємо прикрі випадки, коли судова система підозрюваних у таких злочинах випускає на волю. Адвокати вишукують будь-які причини, щоб їхніх підзахисних випустити на волю чи під особисте зобов’язання, чи під домашній арешт", – розповів він. 

Щодо волинян, які мали стосунок до стрілянини, то вони виступають як постраждала сторона, бо саме серед них були вбитий і поранені. 

"І ніхто з протилежної сторони не говорить ані про наявність зброї, ані про завдання ними тілесних ушкоджень... За таких обставин довести провину волинян у цьому інциденті важко. Хоча бажання є", – зазначив Шпига. 

Із його слів, обидві сторони вже не мають ніяких претензій одна до одної. Але слідство зафіксувало велику кількість доказів, які допоможуть довести провину підозрюваних у вбивстві та пораненнях. 

"Цьому сприяла й та обставина, що їхня зустріч чомусь несподівано пішла за іншим сценарієм, ніж вони думали. Очевидно, зустрічалися, щоб обговорити якісь свої внутрішні питання... До вбивства ніхто не готувався, тому й приїхали на легальних автомобілях, особливо не ховаючись, спілкувалися в людному місці, де є відеоспостереження... Але щось пішло не так, пролунали постріли, пролилася кров. По цій кримінальній справі ми притягнемо до відповідальності винних у вбивстві та завданні тілесних ушкоджень іншим особам. Не виключаємо можливість у подальшому притягнути до відповідальності й іншу, так би мовити, волинську сторону конфлікту. Якщо не за цей злочин, то за інші: вже вчинені", – наголосив Петро Шпига. 

Нагадаємо: на території кафе на вулиці Набережній 5 листопада стався конфлікт між двома групами людей. Внаслідок стрілянини одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. 

До слова,  згодом на закладі з'явилася вивіска із назвою "Чикаго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів