Поділитись:

До держбюджету з Волині надійшло півтора мільярда гривень ПДВ

Середа, 18 грудня 2019, 09:56
До держбюджету з Волині надійшло півтора мільярда гривень ПДВ

До державного бюджету на Волині за підсумками січня-листопада 2019 року сплачено 1 мільярд 497 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 29,2 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Ріст сплати бюджетоутворюючого ПДВ зумовлений економічними чинниками та, як і загалом позитивна динаміка податкових надходжень, відповідає загальним тенденціям соціального-економічного розвитку, – констатують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Майже половина із загальних надходжень держбюджету в області – це сплачений ПДВ. Тож, саме завдяки сумлінню більшості представників бізнесу та якісному адмініструванню податку на додану вартість з боку ДПС держбюджет стабільно отримує кошти для фінансування соціально-економічних програм. За посередництвом електронного формату спілкування з бізнесом, зокрема платниками ПДВ, фахівці ДПС отримують можливість досить швидко аналізувати подану платниками звітну інформацію та своєчасно запобігати можливим зловживанням», – наголошує заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець зазначив, що із запровадженням в процес адміністрування ПДВ Системи моніторингу оцінки ризиків податківці отримали сучасні технологічні рішення для протидії ризикам несплати, а відповідальний бізнес, окрім можливості спілкуватися з ДПС дистанційно, – відсутність будь-яких суб’єктивних та корупційних факторів в процесі сплати та відшкодування ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024