Поділитись:

У Луцьку через скандальну кав’ярню заклади перевірять на мову

Вівторок, 17 грудня 2019, 15:00
У Луцьку через скандальну кав’ярню заклади перевірять на мову

В.о. міського голови Григорій Пустовіт звернувся до начальника управління Держпродспоживслужби на Волині Богдана Лозинського щодо посилення контролю за функціонуванням української мови у ресторанах та кафе Луцька. 

Про це повідомили на сторінці Луцької міської ради.

До таких дій мерію підштовхнув скандал, який виник через російську мову у щойно відкритому кафе "Rest Or Run", що на вул. Винниченка, 16. Відтак у Луцькраді нагадують, що, відповідно до законодавства, споживачі під час придбання, замовлення або використання продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію державною мовою про продукцію, її кількість, якість, асортимент, її виробника (виконавця, продавця). Тому Луцькрада просить Держпродспоживслужбу простежити за дотриманням таких правил, перевірити, чи в закладах ресторанного господарства міста Луцька обслуговування здійснюється державною мовою, і посилити за цим контроль. 

Нагадаємо: на початку грудня у Луцьку активісти блокували заклад "Rest Or Run", який відкрився на вулиці Винниченка. Зокрема, лучани були обурені мовною політикою ресторану: меню та вивіски закладу написані російською. Згодом співвласниця закладу Алла Кудактіна пояснила, що про написи російською вона начебто сама не знала. Меню та графіки російською мовою, з її слів, розробляли партнери, оскільки працює вона за франшизою. Жінка пообіцяла усе виправити на українську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів