Порошенко дав 19 мільйонів гривень на звільнення кіборга Дмитра Марченка

Вівторок, 17 грудня 2019, 14:15

Петро та Марина Порошенки долучилися до благодійної акції, оголошеної громадськими активістами на підтримку кіборга, генерала Дмитра Марченка, який за надуманими звинуваченнями перебуває у СІЗО.

Як відомо, суд призначив заставу розміром 20 мільйонів гривень. За три дні понад три тисячі активістів зібрали більше мільйона гривень, решту необхідної суми внесла родина Порошенків, – повідомили на офіційній сторінці "Європейської Солідарності".

Порошенко зазначив, що марафон зі збору коштів розпочали три дні тому, оскільки до того генерал Марченко відмовився виходити під заставу, доки його підлеглі перебували у СІЗО.

"Позиція справжнього офіцера і генерала. І ми прийняли це рішення, коли ми добилися в суді звільнення наших бойових побратимів", – зазначив він. 

Порошенко також повідомив, що обставини так званої справи Марченка добре відомі, і вони свідчать, що в них немає складу злочину, і подякував кожному, хто не залишився осторонь цієї акції і долучився до збору коштів.

"Я не маю жодного сумніву, що найближчим часом ми доведемо, що Марченко невинний, застава повернеться, і кожна копійка буде витрачена в правильному напрямку", – наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: