Поділитись:

"Совок" не здається, – Фурса про протести щодо ринку землі, "євроблях" і Трудового кодексу

Вівторок, 17 грудня 2019, 14:00

Економічний експерт Сергій Фурса зазначив, що усі, хто зібрався 17 грудня пікетувати будівлю Верховної Ради, мають щось спільне.

І назвав це все "хитрим" протестом. Чому так, пояснив на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Що хочуть "євробляхарі"? Знову продовжити пільгу собі і вчергове отримати для себе окремі умови. Щоб всі платили податки, а вони – ні. На цьому були побудовані всі рухи "євробляхарів". Дивіться, ви платите податки, а ми, хитрі, знайшли дірку, зробили схему і платити податки не хочемо. Що в підсумку – чесні автовласники платять за себе і за того хлопця. Хтось розмитнює і платить податки, а хтось заводить в країну "гробики" на колесах, через які у Гретти Тумберг стався б інфаркт. Такі собі маленькі чорнобилі по всьому Києву і не тільки. І ті, хто вже заплатив податки, ще й дихає цим всім. Як "євробляхарі" виправдовують свій протест? Звичайно ж, хитрою турботою про тих, хто вже заплатив податки. Вони кажуть, що хочуть щастя для всіх. Але ось саме зараз треба продовжити їм пільговий період. З цими тимчасовими пільговими періодами завжди так, вони рідко коли не стають вічними", – наголосив Фурса.

"Агролобі" хоче ж, аби права власників землі (7 млн ​​осіб) продовжували бути обмеженими, що забезпечує їх доступом до дешевої землі. А також хоче надприбутків – зауважив експерт. 

"Агросектор в Україні – це бізнес. І вони заробляють, зокрема, на тому, що недоплачують власникам паїв. І що у тих немає вибору, немає можливості продавати. І "агролобі" дуже проти того, щоб їхні прибутки перерозподілялися більш справедливо. І тому приватна власність, а значить і можливість нею розпоряджатися, для них – ніщо. А ось "приватний прибуток" – дуже навіть все. Як хитрі аграрії виправдовують свій протест? Звичайно ж, хитрою турботою про тих, чиї права приватної власності вони обмежують. Вони кажуть, що бідні бабусі і дідусі, а також просто всі власники паїв занадто тупі, а тому їм не можна давати право розпоряджатися їхньою приватною власність. І просять залишити це право за ними самими. Поки народ не порозумнішає. І хочуть продовжити тимчасовий мораторій. Щоб підготуватися. З цими тимчасовими мораторіями завжди так. Уже 18 років тимчасовий мораторій", – зазначив Сергій Фурса. 

А ще на акції протесту, з його слів, присутні дивні люди з християнськими цінностями, які протестують проти чогось, але точно зрозуміти, проти чого саме, важко.

"Здається, вони відстоюють своє законне право бити геїв і лесбіянок. Але це не точно. Принаймні вимагають залишити можливість для булінгу. А ці європейські правила це забороняють. І вони ніби й не проти йти в Європу, але ось точно щоб залишити за собою можливість дати комусь в пику, якщо вона не сподобалася", – написав експерт.

Також на площі чекають гірників. Вони йдуть протестувати проти ринку землі.

"Чому шахтарі проти ринку землі, сказати важко. Адже навіть футболісти донецького "Шахтаря" мають до ринку землі більше стосунку, адже бігають по траві. Але шахтарі теж підписалися. Напевно, дуже щедре агролобі і такий шанс втратити не можна. До того ж рано чи пізно дотації на держшахти закінчаться, а значить і дотації на шахтарські мітинги теж. І треба кувати залізо, поки гаряче",  –  пояснив Фурса. 

І ще, окрім цього всього, на мітингу виступають проти нового Трудового кодексу. 

"Ось ще що об'єднує ці протести. Це протест "совка" проти декомунізації. Тому що ринок землі, який повертає українцю право купити і продати землю, – це декомунізація в економіці. Тому що новий Трудовий кодекс, за яким людей більш охоче будуть брати на роботу, адже за старим неможливо звільнити навіть прокурора Кулика, – це теж декомунізація трудових відносин. Не кажучи вже про те, що кинути ближнього, як "євробляхарі", – це є основний принцип будівництва комунізму. Не кажучи вже про те, що право дати в морду має бути у будь-якого справжнього комуніста, особливо дати в морду комусь, хто відрізняється від тебе. І християнські цінності тут точно ні при чім. На відміну від цінностей "совка". "Совок" не здається. "Совок" протестує. "Совок" сильний", – додав Фурса. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 вересня 2023
04 травня 2023
31 березня 2023
03 січня 2023
08 грудня 2022
21:50
14 липня 2022
13 липня 2022
27 травня 2022