Поділитись:

Волинські шахтарі оголосили про голодувати під Адміністрацією Президента

Четвер, 16 червня 2016, 17:51

Гірники шахти №1 "Нововолинська" сьогодні, 16 червня, розпочали акцію голодування під Адміністрацією Президента в Києві через невиплату зарплати.

Як пояснив голова первинного осередку НПГУ шахти Анатолій Мухомеджанов, гірники хочуть знати, в які строки гірникам виплатять зароблене, адже вони не отримують зарплати четвертий місяці поспіль, – інформує БУГ.

Троє шахтарів, члени Незалежної профспілки гірників України, Анатолій Мухомеджанов, Павло Лазаренко та Ігор Пилюк розпочали голодування під стінами Адміністрації Президента. Шахтарі мають намір протестувати до виплати заборгованості.


Як відомо, нововолинські гірники взяли участь у нараді, що відбулася в офісі КВПУ.

Оскільки міністр енергетики Ігор Насалик зараз перебуває у відрядженні, Анатолій Мухомеджанов зустрівся з директором Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міненерговугілля Анатолієм Корзуном. Кошти на виплату зарплат закладені у Держбюджеті-2016, але отримати їх гірники не можуть отримати через бюрократичні перепони та некомпетентність чиновників. Конкретної відповіді про те, коли буде зарплата, вугільники так і не отримали.

Акція голодування триватиме до тих пір, поки не вирішиться питання фінансування підприємства і зокрема виплати заробітних плат.

Надрукувати
мітки:
коментарів