Поділитись:

Рада зняла останню перешкоду для зниження акцизів на вживані авто

Четвер, 16 червня 2016, 16:45
Рада зняла останню перешкоду для зниження акцизів на вживані авто

Парламент провалив постанову про скасування результатів голосування за закон.

Верховна Рада прибрала останню перешкоду перед зниженням ставок акцизного збору на старі автомобілі, з тріском проваливши постанову про скасування результатів голосування по даному законопроекту (№3251), – повідомляє "Сегодня".

За відповідний проект постанови щодо скасування рішення про прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку користувалися транспортних засобів" проголосував лише 1 народний депутат, проти – 125 нардепів.

Тепер, згідно з регламентом ВР, закон може підписати голова парламенту Андрій Парубій і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку. Наприкінці ранкового засідання спікер Ради урочисто поставив свій підпис під документом.

Нагадаємо: 31 травня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3251, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків.

Закон вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Законом передбачено зниження ставок акцизного податку тільки на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року, а також заборонено ввезення автомобілів з країни, визнаної агресором.

Крім того, фізична або юридична особа може ввезти за зниженими ставками тільки один автомобіль і для власних потреб, а якщо такий автомобіль буде відчужений протягом 365 днів, то його власник зобов'язаний сплатити повну ставку акцизного податку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ТЕПЕР МОЖНА ЗЕКОНОМИТИ НА РОЗМИТНЕННІ ВЖИВАНИХ АВТО

Надрукувати
мітки:
коментарів