Поділитись:

У Польщі українець-ісламіст планував теракт

Середа, 11 грудня 2019, 12:10

фото ілюстративне

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало українця, який планував замах на торговий центр у Польщі.

Про це пише "Монітор.Інфо", посилаючись на RMF24.

Агентство внутрішньої безпеки за заявою Люблінського відділення Національної прокуратури Польщі затримало українця Максима С., який, за даними служб, хотів підірвати автомобіль перед торговим центром у Пулавах. Близько двох місяців тому чоловік прийняв іслам і змінив ім’я на Мохамед.

Зі слів керівника люблінської філії Національної прокуратури Мацея Флоркевича, українець готувався до теракту.

«Він зустрівся з багатьма людьми, які могли допомогти йому здійснити план, збирав потрібні речовини, шукав в інтернеті інформацію щодо виробництва вибухівки. Для замаху він планував придбати машину. Всі ці дії вказують, що він справді готувався до теракту», – каже прокурор Мацей Флоркевич.

«Агентство внутрішньої безпеки встановило, що чоловік ознайомлювався із матеріалами терористичного характеру, а про свої плани розповідав колегам та найближчому оточенню, – розповідає речник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарин. – Під час перебування у Варшаві чоловік був у компанії іноземців, які сповідували радикальний підхід до ісламу. Він підтримував тісні контакти з іноземцями, зокрема з Таджикистану, а також громадянами Російської Федерації чеченської національності».

Підозрюваного звинуватили в підготовці до організації події, яка загрожує життю чи здоров’ю багатьох людей або майну у великих масштабах, а також у погрозах.

Українця затримали 4 грудня та тримають під вартою з 6 грудня. Йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Працівники Агентства внутрішньої безпеки також обшукали місце проживання іноземців, з якими Максим С. підтримував зв’язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів