Поділитись:

"Луцьктепло" хоче встановити загальні лічильники в одинадцяти будинках (адреси)

Вівторок, 10 грудня 2019, 16:50

Оператор зовнішніх інженерних мереж ДКП «Луцьктепло» повідомляє про намір встановити вузли комерційного обліку в одинадцяти багатоквартирних житлових будинках міста Луцька.

Про це інформує пресслужба підприємства. 

У цей перелік входять будинки за адресами: вул. Богомольця, 2, вул. Гетьмана Мазепи, 8, вул. Захарова, 5, вул. Рівненська, 81, вул. Вороніхіна, 15-а, просп. Відродження, 16-а, 18, 18-а, 39, вул. Арцеулова, 3 та вул. Щусєва, 18.

Отож, мешканцям цих будинків повідомляють про такий намір і вказують орієнтовну вартість встановлення та орієнтовний розмір внеску за встановлення вузла комерційного обліку теплової енергії.

Сплата внеску за встановлення вузла комерційного обліку визначається відповідно до «Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання», затвердженої Наказом Мінрегіонбуд від 05.06.2018 р. №129.

Розрахунковим періодом для оплати внесків є квартал. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін.

Власник (співвласниками) будівлі протягом двох місяців має право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж (за своїм вибором) про:

  • згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;
  • намір погодити з оператором зовнішніх інженерних мереж відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку;
  • намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

Зважаючи на недостатню платоспроможність підприємства, оператор зовнішніх інженерних мереж ДКП «Луцьктепло» не може одночасно обладнати засобами комерційного обліку 100 % багатоквартирних житлових будинків м. Луцька, однак буде це робити в межах наявного вільного фінансування та враховуючи економічну та технічну доцільність встановлення засобів обліку теплової енергії у деяких житлових будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів