Поділитись:

У Луцьк через 33 роки повернувся всеукраїнський чемпіонат із шахів (фото)

Вівторок, 10 грудня 2019, 15:53

У Луцьку протягом 10 днів відбуватиметься Фінал особистого чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок. Дійство відбуватиметься за підтримки Луцької міської ради та луцького підприємства «Кромберг енд Шуберт».

Урочисте жеребкування відбулося 9 грудня у міському Палаці культури.

На захід прийшли організатори, представники влади та навіть маленькі спортсмени-шахісти.

Директор дитячої юнацької спортивної школи №2 Валерій Панчук у коментарі «Конкуренту» зауважив, що нині у Луцьку та й на Волині шахи користуються популярністю, тому школа й долучилася до проведення фіналу чемпіонату такого рівня.


Олександр Шаварський та Валерій Панчук

«Шахи у нашій школі будуть відкриті з 1 січня 2020 року. Тому ми допомагаємо нашій волинській федерації провести цей фінал чемпіонату України. До того ж зауважу, що цієї суботи відбувся турнір, де було 90 діток. Були як і хлопчики, так і дівчатка. Рік тому ми також проводили чемпіонат і я також долучався до нього, то в тому чемпіонаті області брали участь 120 дітей. Я думаю, що цей вид спорту набирає неабиякої популярності», – зауважив директор школи.

Своєю чергою, президент волинської шахової федерації, фінансовий директор заводу «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський зі сцени нагадав, що востаннє Луцьк приймав такого рівня змагання у далекому 1986 році.

«Нам приємно, що через 33 роки Луцьк знову стане місцем високих шахових баталій», – озвучив Олександр Шаварський.

Також він звернувся до шахістів із цікавим проханням.

«Розумію, що у вас буде дуже напружений режим, але якщо у вас буде можливість приділити нашим юним шахістам 2 хвилини вашого часу і уваги, дати автограф чи поговорити на тему шахів, то буду вам дуже вдячний. Нам дуже вадливо, щоб волинські діти долучилися до високого спорту», – попросив президент волинської шахової федерації.

До того ж він зауважив, що як новий  президент волинської шахової федерації буде продовжувати вести активну діяльність.

Шахи – це спорт який потребує постійного фінансування. От власне Володимир Васильович за рахунок свого меценатства організовував традиційні змагання – фестивалі пам’яті Небесної Сотні. Я хочу продовжити цю традицію. І хочу, щоб влада також долучилася до співфінансування і по можливості технічно допомогла нам проводити такі змагання. Це популяризувало б і наше місто, підвищило рівень шахів у області і від цього усі б виграли.

Також Олександр Шаварський побажав учасникам чемпіонату зосередженості, наснаги і удачі.

До його слів приєднався й експрезидент волинської шахової федерації Володимир Вдовенко.

«Плекаємо надії що волинські шахи піднімуться і стануть на новий рівень», – озвучив зі сцени чоловік.

Також до слова запросили першого віцепрезидента федерації шахів України Юрія Гнипу, який подякував усім, хто долучився до проведення фіналу чемпіонату.

«Спортсмени, хочеться вас привітати з відкриттям фіналу чемпіонату України. Оскільки ви відібралися через півфінали, або довели своє право брати участь у цих змаганнях через високий рейтинг, нині залишився один крок до перемоги. Я вам зичу удачі, вірити в свої сили, допомоги ваших тренерів, рідних і близьких. Впевнений, що ці змагання пройдуть на високому напруженому спортивному дусі», – привітав шахістів Юрій Гнипа.

Своєю чергою, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук запевнив, що він дуже радий, що у місті є чимало людей, які займаються шахами.

«Зауважу, що на дитячу спортивну школу №2 в наступному році передбачаємо додатково ще чотири ставки тренера, щоб ще більше дітей займалися цим видом спорту. Щиро сподіваюся, що такі змагання будуть в нашому місті відбуватися ще частіше. Бажаю гарної гри, всім перемог у спорті та житті», – привітав Поліщук.

Опісля привітань та виступів місцевих творчих колективів відбулося найголовніше – жеребкування серед шахістів, які вже наступного дня, 10 грудня, зійдуться у запеклій та серйозній шаховій битві.

Нагадаємо, що поспілкуватися з учасниками чемпіонату можна буде в конференц-залі готелю «Україна». За ходом гри всі бажаючі зможуть спостерігати через онлайн-трансляцію на ресурсі https://www.chessbomb.com/.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки: