Поділитись:

У ПЦУ пояснили, чи оберігає червона нитка від зла

Вівторок, 10 грудня 2019, 14:00
У ПЦУ пояснили, чи оберігає червона нитка від зла

Червона нитка на зап’ястку, яка зав’язана особливим чином і оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей, – це забобон. 

Про це наголосили у Православній церкві України. 

Як йдеться у повідомленні, традиція зав’язування червоної нитки на руці бере свій початок від настанов окремих тлумачів містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. Таку нитку батьки або жреці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в давнину фінікійському і західносемітському ложному божеству-демону). До речі, ідолослужіння Ваалу було головним гріхом древніх євреїв, проти чого виступали пророк Ілля, а за ним й інші пророки. 

Після звершення таїнства Хрещення священник одягає на людину натільний хрест, який є не лише символом віри християнина, але й знаком Божого захисту і благодаті, що супроводжує віруючу людину впродовж усього її земного життя. Тож червона нитка – талісман захисту, справжню природу якого ми до кінця не розуміємо. А навпаки – віддаляємося від Бога і не віримо у Його підтримку, – наголосили в ПЦУ. 

"Зрештою, ми носимо різноманітний одяг, який складається із червоних, чорних, білих чи інших ниток... Але це всього-на-всього нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною… " – зазначили в Церкві. 

Там зауважили, що не завдяки талісманам й амулетам не зрозумілого для нас сенсу і походження, а завдяки істинній вірі в Бога та Його благодатній допомозі люди мають захист від зла та зміцнення сил для того, щоби творити добро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів