Поділитись:

Волиняни отримали понад вісім мільйонів гривень податкової знижки

Вівторок, 10 грудня 2019, 18:14

Більшість волинян, котрі подали річні податкові декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік з тим, щоб скористатися правом на податкову знижку, вже отримали на рахунки 8 мільйонів гривень 458 тисяч гривень відшкодованого державою податку на доходи фізичних осіб.

Загалом правом на податкову знижку вже скористалося 4068 волинян, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

Оскільки реалізувати право на податкову знижку за 2018 рік можна до 31 грудня поточного року, в Головному управлінні ДПС у Волинській області просять громадян не зволікати з поданням декларації та підтверджувальних документів про понесені витрати.

Отож, якщо ви отримуєте офіційну зарплату та оплачуєте навчання, маєте іпотечний кредит чи торік мали інші витрати відповідно до положень ст. 166 Податкового кодексу України до кінця поточного року можна подати декларацію з тим, щоб отримати компенсацію частки сплаченого із легальної зарплати ПДФО.

«Право на податкову знижку отримують лише громадяни, котрі декларують легальні доходи, з яких сплачуються податки. Тобто право на податкову знижку – суттєва перевага офіційного працевлаштування. У такий спосіб держава не лише декларує, а й втілює принцип соціального партнерства та взаємної відповідальності», – наголошує в.о. начальника
Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що фахівці податкової служби намагаються максимально якісно опрацювати подані громадянами декларації та документи про понесені витрати.

Водночас в Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: не варто відкладати на останні дні року подання декларації та документів для отримання податкової знижки. Краще заздалегідь спланувати візит до фахівців центрів обслуговування платників, які проконсультують щодо особливостей заповнення декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів