Поділитись:

Попри обміління Світязю, пляж продовжують облаштовувати

Понеділок, 09 грудня 2019, 09:55
Попри обміління Світязю, пляж продовжують облаштовувати

Новопризначений голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко здійснив робочу поїздку в Шацький район.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Наразі воді відійшла вже на понад 30 метрів від берега. Тому вже найближчим часом на Волинь запросять спеціалістів зі столиці, аби достеменно з’ясувати причини обміління та шляхи вирішення проблеми.

Також очільник ОДА оглянув, як триває робота з облаштування центрального пляжу та вул. Набережної у селі Світязь. Сьогодні там ще тривають роботи, які завершать до кінця грудня. Нині ж облаштовано вже 2 км пляжу (до наметового містечка) та триває ремонт дороги до місцевої автостанції.

Зокрема, роботи з облаштування набережної зони озера розпочали ще минулого року і підійшли до цього комплексно, аби повністю упорядкувати і центральний пляж, і пішохідну зону, і дорогу.

Парасольки, посіяна трава, завезений пісок – все стало можливим через співпрацю із представниками бізнесу, з якими адміністрація Шацького НПП укладала договори.
Частину дороги відремонтувати торік, цього ж року у вересні продовжили ремонт до туристичної бази відпочинку. Замовник робіт – департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Слід зауважити, що роботи виконано комплексно, адже паралельно облаштовують тротуар та вуличне освітлення.

Єдине, що потребує ще благоустрою, – це територія так званого місцевого ринку, яку влада планує ще впорядкувати.

Нагадаємо: раніше науковці запевнили, що Світязь може врятувати зима.  Також голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко запропонував звернутися до урядів Польщі та Білорусі для об'єднання зусиль щодо вирішення проблеми обміління Світязю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
13 квітня 2024