Поділитись:

Волиняни сплатили понад три мільярди гривень податків

Понеділок, 09 грудня 2019, 09:00
Волиняни сплатили понад три мільярди гривень податків

Господарюючі суб’єкти Волині упродовж одинадцяти місяців 2019 року сплатили до загального фонду державного бюджету 3 мільярди 373 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДПС.

Про це інформує управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Волинській області.

Таким чином внесок волинського бізнесу до державної скарбниці на 553,6 мільйона гривень перевищує аналогічні показники минулого року. Тож в області фіксують ріст надходжень до держбюджету на 19,6 відсотка.

«Завдяки вдосконаленню процесу адміністрування ПДВ та своєчасному реагуванню фахівців ДПС на можливі ризики несплати у звітному періоді до бюджету сплачено 1 мільярд 497 мільйонів гривень податку на додану вартість. Майже 503 мільйони гривень у держскарбниці – це сплачений волинським бізнесом податок на прибуток. Окрім того, із загальної суми сплаченого в області ПДФО до держбюджету надійшло 976 мільйонів гривень податку на додану вартість. Суттєвий ріст надходжень з бюджетоутворюючих
платежів, який фіксуємо від початку фінансового року, є показником ефективності роботи волинських податківців у напрямку покращення адміністрування», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, завдяки діалогу з сумлінним бізнесом та відповідальній позиції більшості волинських суб’єктів господарювання бюджети усіх рівнів отримують передбачені законом кошти.

«Виконання зобов’язань перед бюджетом – обов’язок кожного порядного бізнесмена та громадянина, передбачений Конституцією України Саме завдяки соціально відповідальним платникам податків кожна держава отримує можливість для розвитку та підвищення якості життя», – підсумував Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів