Поділитись:

Супрун підтримала луцький театр "ГаРмИдЕр"

Субота, 07 грудня 2019, 22:12
Супрун підтримала луцький театр

Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала луцьку театральну студію "ГаРмИдЕр”, яка проводить заходи у старому ангарі в центрі міста.

Нагадаємо, театр "ГаРмИдЕр" виграв 10 тисяч доларів для реновації старого ангара у місце для мистецтва.

За словами експосадовиці, підтримувати ідейні та живі проекти, які займаються просвітництвом через культуру і мистецтво, дуже важливо. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Одна з таких ініціатив існує у Луцьку. У команди громадської організації “Творче об'єднання ГаРмИдЕр” виникла ідея знайти приміщення, яке можна було б перетворити на локацію, де твориться актуальна культура міста. У планах команди – створити простір, де будуватиметься діалог про сучасне актуальне мистецтво і соціальну відповідальність, а також проведення просвітницьких заходів.

Приміщення вже знайшли, частково облаштували та навіть провели у ньому кілька заходів. Це атмосферний ангар у центрі міста "ГаРмИдЕр ангар-stage", який перетвориться на великий простір поширення ідей. Щоби працювати повноцінно, приміщення потрібно дооблаштувати, аби в ньому можна було проводити заходи і в холодну пору року, а також зробити належне освітлення", – написала Супрун.

Ексміністерка підкреслила, що важко уявити, що саме в такому місці в Луцьку відбуваються вистави.

Як зазначила Уляна Супрун, театр “ГаРмИдЕр” існує вже 15 років. Група виступає по всій Україні, а також за її межами. Часто експериментують та поєднують різні види театрів. У складі немає жодного професійного актора. Вся діяльність – як хобі з метою поширення культури, та неоплачувана для учасників колективу. В команді є люди з різноманітних сфер – журналісти, стоматологи, режисери, лінгвісти, поліцейські. Їхня основна ідея – нести живий театр до людей.

Також вона додала, що з необхідних 100 тисяч гривень, команда зібрала вже трохи більше ніж 60 тисяч. На зібрані кошти планують встановити необхідне для сценічного майданчика освітлення.

"Круто, що існують такі ініціативи не лише в межах столиці, але й в регіонах. Важливо підтримувати та розвивати такі проекти, а також створювати схожі у своїх містах. Адже просвітництво через мистецтво і культуру – один зі шляхів поширення свідомості та здорового глузду в суспільстві", – наголосила Супрун.

Почитати докладніше та підтримати проект "ГаРмИдЕр ангар-stage" можна за лінком на Спільнокошті: https://biggggidea.com/project/teplo-i-svitlo/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів