Поділитись:

Проституція та PornHub: луцька феміністка подискутувала з колишньою секс-працівницею

Субота, 07 грудня 2019, 05:35

Колишня секс-працівниця Аліна Сарнацька подискутувала з гендерною дослідницею, лучанкою Марією Дмитрієвою у новому випуску проєкту «Дорогенька моя з Ангеліною Карякіною». У студії жінки обговорювали різні теми, які стосуються секс-послуг, Pornhub, легалізацію проституції та фемінізму.

Сюжет розміщений на YouTube-каналі незалежного медіа «Громадське».

«Аліна 8 років працювала в сфері секс-послуг, але залишила її і останні 4 роки займається громадською та правозахисною діяльністю, є координаторкою громадської організації "Жіноча сокира". Аліна адвокатує повну декриміналізацію секс-роботи.

Марія – феміністична блогерка та гендерна дослідниця, засновниця і модераторка фейсбук-групи "Фемінізм УА". Вона виступає за шведську модель, у якій кримінальну відповідальність несуть виключно клієнти секс-послуг та сутенери», – йдеться в описі до відео.

Окрім того, як зазначає "Гендер в деталях", Марія Дмитрієва також є національна гендерна експертка й експертка низки організацій, учасниця багатьох вітчизняних і міжнародних конференції (організованих, зокрема, ПРООН), кількох гендерних мереж, координаторка Київського міського семінару з гендерної лінгвістики (2003-2006 рр.) та проекту «Жіночий кіноклуб» (2011-2012 рр.). Авторка лекцій про історію жіночого руху загалом і в Україні зокрема, про гендерні стереотипи тощо.

Останні роки лучанка в рамках роботи гендерною експерткою і тренеркою ВГО "Центр “Розвиток демократії” працює з проблематикою Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека», зокрема в напрямі втілення Національного плану дій на впровадження цієї резолюції. У березні 2018 року виступала в Нью-Йорку на 62-й сесії Комісії ООН про становище жінок, висвітлюючи проблеми сільських жінок у контексті реалізації Національного плану дій 1325.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів