Поділитись:

Як карають вихованців волинського військового ліцею

П'ятниця, 06 грудня 2019, 12:50

Режим і дисципліна у Волинському обласному ліцеї із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні – понад усе.

Тут його чітко дотримуються і викладачі, і вихователі, і ліцеїсти. Скрізь ходять строєм, навіть у їдальню та на прогулянку. Така собі маленька армія, – йдеться у матеріалі ІА "Волинські Новини". 



День у ліцеї починається доволі рано: підйом – о 6:30.

«О 6:20 встають сержанти – старші взводів, а вже о 6:30 у нас загальний підйом, – розповідає офіцер-вихователь ІІІ курсу Ігор Поворознюк. – Потім – загальне шикування, під час якого перевіряємо зовнішній стан ліцеїстів, о 6:40 вони шикуються на ранкову зарядку, яка триває до 7:10-7:15, далі діти йдуть на ранкові процедури. О 7:50 починається сніданок, а о 8:10 вже загальне шикування і о 8:30 розпочинається навчання, яке триває до 11:15. Далі діти йдуть на полуденок, а з 11:35 до 14:10 – знову навчання. Після цього – обід, який триває до 15:00. О 15:10 ліцеїсти йдуть на навчання, яке триває до 17:00. По тому ті, хто тренується в секціях, шикуються й відбувають на заняття, решта йдуть у класи на самостійну підготовку до занять. О 17:50 у нас розпочинається спортивно-масова робота. Вечеря – о 18:45, а о 19:30 – загальне шикування. Ті, хто повернувся з тренувань, ідуть на вечерю, усі решта мають вільний час. О 20:30 усі шикуються на вечірню прогулянку, після якої о 21:00 – шикування на вечірню перевірку. А о 21:30 – відбій. Ті, хто хоче готуватися до занять, можуть це робити після відбою у класах».

Є у навчальному закладі й система покарань та заохочень.

«Щодо заохочення, то тих ліцеїстів, до яких немає зауважень, з дозволу батьків відпускаємо додому, – каже Ігор Поворознюк. – Щоб отримати заохочення, треба добре навчатися відповідно до потенційних можливостей, які дитині визначили педагоги, а також добре поводитися, бути активним та ініціативним, брати участь у ліцейних заходах. Якщо ж ліцеїст вчинив якийсь проступок, то відповідно до Статуту Збройних Сил України та Статуту ліцею, ми застосовуємо покарання. Наприклад, дитину не відпускають додому на вихідні, це може бути наряд на роботи, скажімо, якщо дозволяють погодні умови, викопати окоп тощо. Звісно, найстрашніше для них покарання – коли на вихідних доводиться лишатися у ліцеї».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів