Поділитись:

Помер професор СНУ Омелян Петрик

П'ятниця, 06 грудня 2019, 11:21

Помер кандидат медичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Омелян Іванович Петрик.

Про це повідомили на сторінці вишу. 

Омелян Петрик завідував кафедрою валеології та безпеки життєдіяльності університету. Мав звання почесного професора Волинського національного університету. 

Довідково: 

Народився 3.07.1936 р. у с. Михайлевичі Дрогобицького району Львівської області. Закінчив у 1954 р. середню школу, а в 1960 р. – лікувальний факультет Львівського державного медичного інституту, спеціальність – лікарська справа. З 1960 по 1998 рік працював лікарем-хірургом вищої категорії в лікувальних установах м. Луцька, одночасно займався науковою роботою з проблеми післяопераційних тромбозів у  хворих з гострими захворюваннями органів черевної порожнини. В 1972 році захистив дисертацію на тему «Изменение показателей свертывющей и антисвертывающей систем крови у больных острым аппендицитом» на ступінь кандидата медичних наук. З 1973 по 1993 рік – завідувач кафедри основ медичних знань і охорони здоров’я дітей Луцького державного педагогічного інституту, а з 1993 – завідувач кафедри валеології та безпеки життєдіяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У 1977 р присвоєно вчене звання доцента кафедри анатомії та фізіології людини, а у 1992 р. – вчене звання професора кафедри основ медичних знань та охорони здоров’я дітей.

Редакція ІА "Конкурент" висловлює щирі співчуття родині і близьким професора. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів