Поділитись:

Волиняни підуть під суд за те, що ловили рибу сітками

П'ятниця, 06 грудня 2019, 09:54
Волиняни підуть під суд за те, що ловили рибу сітками

У  період з 1 до 30 листопада 2019 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 32 рибоохоронних рейди та викрито 124 порушення, з яких 13 – грубі.

Також складено 40 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та один – за ст. 86-1 КУпАП. Крім цього, складено 67 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, – інформують у регіональному управлінні Держрибагентства. 

Волиняни підуть під суд за те, що ловили рибу сітками

«За цей період на порушників накладено 6 749 грн. Збитки, завдані рибному господарству, становили 2 542 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 60 кг водних біоресурсів, з яких 11 кг – на ринках та 46 – за актами безхазяйного майна. Також вилучено 15 одиниць заборонених знарядь лову та ще 167 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 16 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 17 листопада близько 6 години викрито мешканця с. Залухів, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям на території гідрологічного заказника «Залухівський». Порушник на човні за допомогою сітки виловив рибу: плітка – 10 екз. Інцидент стався на оз. Святе Самарівської ОТГ Ратнівського району. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 1 500 грн.

19 листопада зафіксовано аналогічне правопорушеня. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям - сіткою на рибогосподарському водному об’єкті поблизу смт Дубище Рожищенського району. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: 

У період з 1 грудня по 31 березня встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів