Поділитись:

На Волині – найдешевше: назвали стартову ціну землі в Україні

Четвер, 05 грудня 2019, 12:54
На Волині – найдешевше: назвали стартову ціну землі в Україні

Експерти проаналізували ситуацію та з’ясовували, за якою ціною буде продаватися земля в Україні, які чинники впливатимуть на вартість сільськогосподарських угідь.

Серед важливих факторів для визначення ціни – природно-кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України. Крім достатнього рівня вологи, ці регіони відрізняються і великою часткою чорноземів у складі ґрунтів, – пише Landlord. 

Карту складали з урахуванням даних відкритих аукціонів "СЕТАМ". Відповідно до неї, середня стартова ціна ріллі в регіонах України становитиме:

  • 15–30 тис. грн/га – Закарпатська, Рівненська, Волинська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Сумська області;
  • 30–40 тис. грн/га – Луганська, Харківська, Тернопільська, Київська, Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Миколаївська, Львівська області;
  • 45–50 тис. грн/га – Чернігівська, Дніпропетровська області;
  • 50–70 тис. грн/га – Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька області.

Експерти попереджають, що в перші кілька років ринок землі буде ринком продавця: охочих продати буде значно більше, ніж покупців.

На Волині – найдешевше: назвали стартову ціну землі в Україні

"Як показує практика інших країн, спочатку ринок переживає шок – ціни стартують із високих позначок і швидко йдуть донизу", – зазначив керівник галузевої практики агропромислового сектора KPMG в Україні Олександр Гаврилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024