Поділитись:

Тесть Зеленського працює помічником "слуги народу"

Середа, 04 грудня 2019, 03:21

Батько Олени Зеленської Володимир Кияшко працює помічником на громадських засадах в нардепа і опікується темою перероблення промислових відходів у дорожнє покриття.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО з посиланням на коментар народного депутата із фракції "Слуга народу", голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олега Бондаренка, в якого і працює Кияшко. За даними розслідування "Наші гроші", Олег Бондаренко під виглядом збереження лісів протягнув через Раду вирубку Карпат.

"Для мене Володимир Кияшко – це не батько першої леді. Для мене він у першу чергу фахівець із питань промислової екології та забруднення довкілля, і саме цим він у мене займається як помічник. Він допомагає мені в місті Кривий Ріг, фактично він є моїм представником", – розповів Бондаренко.

Водночас нардеп зазначає, що Володимир Кияшко – не професійний еколог, але він спеціалізується на темі промислових відходів.

За словами Бондаренка, з батьком Олени Зеленської він познайомився після парламентських виборів і входження до Верховної Ради. Володимир Кияшко тоді начебто підійшов до нардепа разом з іншими помічниками та запропонував свою допомогу як помічника-консультанта.

"Я поспілкувався з ним і погодився співпрацювати, узяти його кандидатуру. Він працює над важливою темою – позбавлення України промислових відходів, які утворюються внаслідок видобування руди в шахтах, а також шламових відвалів (шлам – частинки породи, які утворюються під час свердління гірських порід або подрібнення корисних копалин, – прим. ЧЕСНО) на "Криворіжсталі", "Запоріжсталі" та інших промислових підприємствах. Їх там мільйони тонн, і з цим щось потрібно робити", – наголошує нардеп Бондаренко.

Депутат каже, що є технологія переробляння шламових відходів у дорожнє покриття:

"Саме цим зараз і займається пан Кияшко. Його напрацювання будуть подані у вигляді методики для подальшого використання, зокрема й для держпідприємства "Укравтодор".

Зазначимо, що Володимир Тимофійович Кияшко є кандидатом технічних наук, доцентом кафедри "Будівельні конструкції та споруди" Київського інституту залізничного транспорту, викладає дисципліну "Будівельні конструкції та будівлі на транспорті".

За даними системи YouControl, Володимир Кияшко раніше був керівником ТОВ "Криворіжмонолітбуд" і ТОВ "Техноімпульс", які виробляють будівельні металеві конструкції та бетонні розчини.

Нагадаємо, згідно із законом "Про статус народного депутата України", кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта. Вони можуть допомагати нардепам на громадських засадах або працювати за трудовим договором, отримуючи заробітну плату з держбюджету. 2019 року загальний фонд виплат для оплачуваних помічників депутата становить близько 48 тисяч гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
20 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024