Поділитись:

Міноборони сповільнює процес будівництва нового житлового комлексу в Луцьку

Середа, 15 червня 2016, 15:02
Міноборони сповільнює процес будівництва нового житлового комлексу в Луцьку

Проект будівництва нового житлового комплексу на вулиці Стрілецькій, 6, де 100 квартир із 900 могли б отримати військовослужбовці, перебуває на розгляді в Міністерстві оборони України, проте поки своєї згоди на його реалізацію у відомстві не дають.

Про це стало відомо у середу, 15 червня, під час прес-конференції у приміщенні обласного військового комісаріату.

Як розповів голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, сьогодні в Україні для забезпечення військових житлом діє три програми: програма забезпечення житлом військовослужбовців у відповідності з чергою, яка існує в квартирно-експлуатаційних частинах, програма програма забезпечення житлом військовослужбовців, які користуються пільгами (мають інвалідність 1 та 2 групи) та програма забезпечення житлом військовослужбовців, які загинули в АТО.

Однак програма забезпечення житлом військовослужбовців у відповідності з чергою у Волинській області не діє, так як в регіоні житло для військових не будується. Тож у Волинській ОДА підготували два проекти для погодження Міноборони. Перший проект – це 44-квартирний будинок у Володимирі-Волинському, готовність до здачі в експлуатацію якого становить 85 %.

"Кошти на добудову будинку виділені. Просто затягується процедура тендеру для того, щоб продовжити там роботу. Вважаю, як голова облдержадміністрації, що це чисто чиновницька волокіта, і буду робити все, щоб ми у цьому році відновили роботу по тому будинку", – розповів голова Волинської ОДА.

Другий проект – повністю підготовлений до реалізації проект будівництва житла на вулиці Стрілецькій, 6, реалізацію якого "гальмує" Міністерство оборони.

"Ми звернулися в Міністерство оборони з проханням вирішити дане питання (щодо проекту нового житлового комплексу на вулиці Стрілецькій – ред.) та дійти згоди у співфінансуванні з державного бюджету, місцевих бюджетів, участю інвесторів для того, щоб розбудувати на цій території ціле містечко. Цей проект дозволяє отримати близько 900 квартир (із яких близько 100 квартир отримають військовослужбовці та сім'ї загиблих військових). Питання знаходиться у процесі. Були різні відповіді, але це були проміжні відповіді. Міністерство оборони не погоджується, десь просить у нас додаткові матеріали... Це є одна із тем, яка стоїть гостро перед головою ОДА, і я наполягатиму на тому, щоб ми отримали згоду на будівництво такого житлового комплексу", – повідомив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів