Скільки одиноких батьків на Волині отримали допомогу на дітей

Понеділок, 02 грудня 2019, 12:20

Станом на 01.11.2019 року до департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації із заявами про призначення допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) звернулося 11 505 осіб. З них до департаменту Луцької міської ради – 2 337. Державну допомогу отримали 5 491 особа (895 лучан).

Про це у відповідь на офіційний запит ІА «Конкурент» повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

У 2018 році до органів соціального захисту населення надійшло 13 937 звернень. З них до департаменту соціальної політики Луцької міської ради – 1853. Кількість людей, які отримали допомогу, становила 4 828 осіб, з них – 716 лучан. 

Відповідно до до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері, одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини немає запису про одного з батьків. Або ж у випадку, коли запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.

У департаменті соціального захисту населення  також повідомили, що органами соціального захисту не проводять моніторинг та облік одержувачів допомог за статтю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: